U Senju predstavljena „SPOMENICA GOSPIĆKO-SENJSKE BISKUPIJE – POVIJEST I SADAŠNJOST“

U Pučkom otvorenom učilištu M.C.Nehajeva u Senju  u svečarskom raspoloženju predstavljena je „Spomenica Gospićko-senjske biskupije – povijest i sadašnjost“ povodom deset godina osnutka. O djelu su govorili  neki  od autora i suradnika: generalni vikar Gospićko – senjske biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić,  mons. mr. Tomislav Rogić i ravnateljica Gradskog muzeja Senj Blaženka Ljubović, prof.

Predstavljena monografija se sastoji od četiri dijela  i na 164 stranice daje povijesni pregled biskupija Senjske i Modruške ili Krbavske i to kroz stari i srednji vijek, govori o posljedicama agresije na RH kao kontinuitetu stradanja i razaranja koji su Hrvati već proživjeli u Drugom svjetskom ratu, ukazuje kako je osnivanje nove Biskupije bilo povezano s pitanjem kako oživjeti pastoralo djelovanje i obnoviti vjerski život, a prikazuje i rad s mladima od samog početka osnivanja Gospićko-senjske biskupije.

Nastavak ispod oglasa

Urednik Spomenice je biskup gospićko-senjski mons. dr. Mile Bogović, a uz biskupa dijelove monografije su napisali  mons. Mile Pecić , mons. mr. Tomislav Šporčić i mons. mr. Tomislav Rogić.

U znak zahvalnosti za dobru suradnju mons. Šporčić je darovao Spomenicu gradonačelniku Grada Senja Darku Nekiću,prof., a svečanost događaja uveličala je ženska klapa “Senjkinje”.

A.P.