U Švici i Lešću nacionalni naboj i zajedništvo kao 90 -tih

6

Hrvatska demokratska zajednica Ličko- senjske županije predizbornu kampanju u Ličko-senjskoj županiji započela je u Mjesnim odborima Švica i Ličko Lešće. U dvoranama u kojima su održani skupovi nazočilo je puno više simpatizera nego što se očekivalo, te su mnogi morali stajati. Na dva skupa okupilo se gotovo petstotinjak ljudi . HDZ-e je odlučio započeti kampanju u Švici i Ličkom Lešću iz razloga što je na taj način želio pokazati svoju zahvalnost upravo manjim sredinama za sve ono što su dale za HDZ-e i Hrvatsku. Predsjednica Temeljnog ogranka Švica  Nada Rogić je pozdravila okupljene, te zahvalila što Švica ima tu čast da u njoj HDZ-e započne izbornu kampanju, te naglasila odanost Švice HDZ-u. Predsjednik Temeljnog ogranka Ivica Orešković – Futri istaknuo je snagu HDZ-a te napomenuo da djeca u školama uče o Domovinskom ratu na samo dvije stranice što je sramotno .

Predsjednik GO HDZ-a Otočac, Branislav Šutić pozvao je okupljene na zajedništvo, te zahvalio svima koji su došli na ove veličanstvene skupove koji podsjećaju na 90-te. U svom je obraćanju napomenuo da su ovo važni izbori za Hrvatsku, a dalo se to primijetiti i po mobiliziranosti članstva kako za ove parlamentarne tako i moguće lokalne izbore .

Župan Milan Kolić pohvalio je škole u Švici i Lešću, te naglasio svoju odlučnu nakanu unapređenju uvjeta u tim školama kako bi učenici imali iste uvjete kao npr. oni u Zagrebu. Županije će u narednom periodu pokušati kroz aplikacije za EU fondove, osigurati sredstva za to. Zahvalio se i Švičanima i Lešćaranima, na kako je rekao punoj mobilizaciji za svrgavanje ove nenarodne i protuhrvatske vlasti.

Domaćini su nestrpljivo očekivali što se vidjelo i po burnom pljesku govor Darka Milinovića, predsjednika ŽO HDZ-a . Milinović je naglasio da HDZ-e mora pobijediti ovu nesposobnu vlast jer da ne mogu razni Milanovići, Jovanovići i Opačićke čuvati nacionalne interese kao HDZ-e. Spomenuo je nedavni intervju Milanovića gdje je rekao da će se boriti kao lav za Hrvatsku . Kao lavovi za Hrvatsku borili ste se Vi Otočani i Vi iz Švice i Lešća , Vi ste lavovi, a on je obični mačić koji je 91. pobjegao u Brisel, rekao je Milinović burno pozdravljen od nazočnih. Zahvalio je svima na vjernosti HDZ-u , a na opasku iz publike: „Što je sa izdajicama koje su iskoristile HDZ-e i onda otišle“, rekao je : „Mi ne dijelimo ljude, to dijeli SDP-e na “mi ili oni“ , a Hrvatskoj treba kao i 90 – te zajedništvo.

V.I./l.o.