Policija obznanila detalje teške prometne nesreće u mjestu Jezerce

0

Protekli vikend na području Ličko-senjske županije dogodile su se četiri prometne nesreće. Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom. Šest prometnih nesreća je sa ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice, Karlobaga i Novalje. U njima je jedna teže, a devet osoba lakše ozlijeđeno. 

Policija je ozbnanila detalje teške prometne nesreće u mjestu Jezerce.

U petak, 9. kolovoza oko 13,35 sati u mjestu Jezerce, Općina Plitvička jezera, na kolniku državne ceste 429, dogodila se prometna nesreća kada je 31-godišnji grčki državljanin upravljajući motociklom grčke nacionalne oznake, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku u namjeri da izbjegne kolonu vozila zaustavljenu na kolniku naglo skrenuo u lijevo, izgubivši kontrolu nad motociklom pri čemu je prednjom desnom stranom motocikla udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila hrvatskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji singapurski državljanin.  

Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. 

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se 10. kolovoza kod mjesta Grabušić, Općina Udbina, kada  71-jednogodišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom zagrebačke registracijske oznake nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti (gustoći prometa), uslijed čega je s vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i s prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji dio vozila sisačke registracijske oznake kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, potom uslijed zanošenja udario u desnu bočnu stranu vozila zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin i metalnu ogradu od koje se odbio i zaustavio na kolniku.  

U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena suvozačica vozila kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin, dok su lakše ozlijeđeni 35-godišnji vozač osobnog vozila sisačkih registracijskih oznaka i 71-godišnjak koji je prouzročio prometnu nesreću.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 71-jednogodišnjeg hrvatskog državljanina biti će podnesena kaznena prijava. 

L.O.