U tijeku isporuka informatičke, didaktičke i robotičke opreme za potrebe Jadranskog regionalnog centra u Gospiću

0

Radovi u Kulturno-informativnom centru Gospić su završeni. Prostorije budućeg Centra potpuno su opremljene i namještajem te je u tijeku isporuka informatičke, didaktičke i robotičke opreme kako bi prostor bio potpuno u funkciji i doveden u namjenu za koju se i krenulo u ovaj projekt, a to je jačanje kapaciteta osnovnih škola kroz različite oblike obrazovanja poput edukacija, studijskih putovanja, ljetnih škola i smotri. Osim toga, projekt će unaprijediti STEM, IKT i poduzetničke vještine učenika i odgojnih djelatnika.

Obnova i modernizacija prostora Kulturno-informativnog centra u Gospiću, smještenog na adresi Budačka 12, dio su projekta kojeg provodi Ličko-senjska županija u suradnji s nositeljem projekta Splitsko-dalmatinskom županijom i ostalim partnerima na projektima. Prostor obuhvaća ukupnu površinu od 307,07 m2 zatvorenog prostora i 25,61 m2 otvorenog prostora te ga čine predavaone, laboratoriji i spremišta.

Oglas

Ukupna vrijednost radova iznosila je 115.000,00 eura s PDV-om, namještaja 44.850,00 eura, dok vrijednost procijenjene opreme koja se nabavlja iznosi cca 100.000,00 eura, a ista se sastoji od prijenosnih računala, multifunkcijskog uređaja, interaktivnih „Touch Screen“ ekrana, konferencijskih setova, projektora i platna, te edukacijskog dron STEM kompleta.

L.O.