U Velebitskom kanalu pronađen nestali muškarac na gliseru

0

SLUŽBE koje su tragale za nestalim 50-godišnjakom pronašle su ga na istočnoj strani otoka Paga. Prebacit će ga prvo u Karlobag, a zatim u bolnicu u Gospiću kako bi ga pregledali.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je izvijestilo kako je 50-godišnjeg Jusupa Idrizia brodica Lučke kapetanije Senj sa zapovjednikom Vladimirom Biondićem pronašla u 11.20 sati, 500-tinjak metara jugoistočno od uvale Starša Draga na sjeveroistočnoj strani otoka Paga.

“Živ i zdrav Idrizi pronađen je na osnovu podataka dobivenih od pilota zrakoplova Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže koji je jutros pretraživao navedeno područje”, ističe se u priopćenju.

Naime, tijekom jutra nastavljena je potraga za muškarcem, hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godina, koji je sinoć na gliseru dužine 6 metara bijele boje nestao u Velebitskom kanalu, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U potrazi su sudjelovale dvije brodice lučkih kapetanija Zadar i Senj, a Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci uputila je zahtjev Obalnoj straži za pretraživanjem iz zraka zrakoplovom koji je poletio u 9.30 sati.

L.J.