Udario dijete na pješačkom pa pobjegao s mjesta nesreće

0

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave ličko-senjske, zabilježene su četiri prometne nesreće. Jedna osoba je teško ozlijeđena, tri su lakše ozlijeđene, dok su dvije nesreće rezultirale samo materijalnom štetom.

Posebno se ističe incident koji se dogodio u petak, 24. studenog 2023., oko 18:57 sati u Korenici. Državljanin Velike Britanije (56) upravljao je osobnim automobilom britanskih nacionalnih oznaka. Prilikom dolaska do obilježenog pješačkog prijelaza, vozač nije zaustavio vozilo i propustio pješaka, što je rezultiralo udarom u dijete. Nakon nesreće, vozač je napustio mjesto događaja ne pruživši pomoć ozlijeđenom djetetu. Dijete je teško ozlijeđeno i zadržano je na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. Vozač je kasnije pronađen i zaustavljen u blizini Gračaca.

Oglas

Osumnjičenik je uhićen, a nakon kriminalističkog istraživanja sumnjiči se za dva kaznena djela: izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći. Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U drugim incidentima, tri osobe su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći na području Korenice, dok su prometne nesreće s materijalnom štetom zabilježene na područjima Gospića i Otočca.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu savjesni i odgovorni kako bi zaštitili svoj život i živote ostalih sudionika.

L.O.