Ugovore o stipendiranju potpisalo deset učenika i studenata iz Senja

Ugovore o stipendiranju u Uredu senjskog Gradonačelnika Darka Nekića, prof. potpisalo je troje učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz Senja, odnosno njihovi zakonski zastupnici, kao i sedmero studenata. Učenike: Milana Biondića, Gabrijelu Babić i Josipu Glavičić Grad Senj će mjesečno podupirati s 500 kuna, dok će sedmero studenata: Marija Ribić, Petar Prpić, Anja Jugović, Marija Vukušić, Milan Blažević, Ivana Krmpotić i Matija Vurušić dobivati po 700 kuna mjesečno.

Prilikom odabira stipendista, Povjerenstvo za stipendije bodovalo je svakog učenika i studenta koji je zadovoljio formalne uvjete natječaja, i to pojedinačno u tri ključna elementa: uspjeh u školovanju, socijalni status i posebne prilike (npr. djeca branitelja). Odluka o učenicima i studentima koji će dobiti stipendije donesena je na osnovi ukupnog zbroja bodova.

Nastavak ispod oglasa

„Čestitam svima na dobivenim stipendijama za koje vjerujem da će biti dobro iskorištene i da će dobitnicima olakšati školovanje.“, rekao je Gradonačelnik Nekić.

„Stipendije će, nadam se, pomoći i roditeljima u smislu barem male potpore u financiranju školaraca, odnosno studenata, a za koje vjerujem da će po završetku školovanja živjeti i raditi u Senju.“, dodao je zamjenik Gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med.

Grad Senj trenutno stipendira 22 učenika i studenta, a potpisivanjem novih ugovora financijski će ukupno podupirati njih 32 – oje. Za tu namjenu Grad će iz svog proračuna godišnje izdvajati oko 250.000,00 kuna.

A.P.