Uhićen muškarac koji je podmetnuo minu lovcu Milanu Matiću

3

GOSPIĆ – Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom sa šireg područja Gospića, kojeg se tereti je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako navodi policija, 45-godišnjak je na području mjesta Počitelj kraj Gospića, kao “minu iznenađenja” postavio minsko-eksplozivno sredstvo od kojeg je 18. srpnja u večernjim satima smrtno stradao 52-godišnji lovac Milan Matić iz Ličkog Ribnika.

Oglas

Portal Lika Online neslužbeno doznaje da je riječ o Milanu Uzelcu, iz mjesta Njegovani nedaleko od Medka. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga kuće osumnjičenog Uzelca, u kojoj je pronađen pištolj i 331 komad raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. Uz kaznenu prijavu 45-godišnjak je priveden Županijskom državnom odvjetniku u Karlovcu, a nakon saslušanja određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

LO