Uhićen vozač koji je izazvao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala

Jučer, 08. studenog oko 21,20 sati, na dijelu državne ceste 217, u mjestu Vaganac, Općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila kada je 50-godišnjak iz Karlovca upravljajući u alkoholiziranom stanju (1,65 g/kg) s osobnim automobilom marke „Opel Astra“ karlovačkih registracijskih oznaka, iz smjera Ličkog Petrovog Sela u smjeru Drežnik Grada, vršio radnju pretjecanja osobnog automobila marke „VW Golf“ karlovačkih registracijskih oznaka, sa kojim je u istom smjeru upravljao 50-godišnjak iz Drežnik Grada, Općina Rakovica, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može izvesti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tijekom pretjecanja, iz suprotnog smjera naišao je za sada nepoznati teretni automobil, nakon čega je 50-godišnjak iz Karlovca, da bi izbjegao direktni sudar, automobilom skrenuo u desno i desnom bočnom stranom automobila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „VW Golf“, uslijed čega je vozač tog automobila izgubio nadzor nad njim, sletio u desno van kolnika, gdje je lijevim bočnim dijelom automobila udario u betonski stup električne energije, gdje se zaustavio, dok je vozač osobnog automobila marke „Opel Astra“ također sletio u desno van kolnika, te sa desnom bočnom stranom automobila zapeo za isti betonski stup električne energije, nakon čega se polukružno vratio na kolnik i napustio mjesto prometne nesreće.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 50-godišnjak iz Drežnik Grada, dok je putnica u istom automobilu zadobila lake tjelesne ozljede. Ona je kolima HMP Doma zdravlja Korenica prevezena u Opću bolnicu Karlovac, gdje je zadržana na liječenju.

Nastavak ispod oglasa

Poduzetim mjerama traganja, u mjestu Drežnik Grad pronađen je vozač osobnog automobila marke „Opel Astra“ koji je zbog izazivanja prometne nesreće uhićen, te će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću.

Očevid prometne nesreće obavio je istražni sudac Županijskog suda u Gospiću uz nazočnost Županijskog državnog odvjetnika Gospić, te stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske.

MUP