Unatoč kazni i sudskom procesu radi skidanja prošle : Braća Krčmarek danas opet skinula zastavu EU!

0

Hrvatski domoljub Dubravko Krčmarek danas je u Zagrebu povodom Dana hrvatske samostalnosti s jarbola ispred zgrade Hrvatskih voda skinio zastavu Europske unije koja je tamo izvješena protivno odredbama hrvatskog Ustava.   

‘Izabrali smo EU zastavu pred zgradom Hrvatskih voda jer bi tamo trebala biti samo hrvatska zastava,  a ne europska, ali i zato što smo doznali da seVlada sprema prodati hrvatske vode, a to vrijedno bogatstvo pripada cijelom hrvatskom narodu’, – izjavio je Dubravko Krčmarek.

Nakon skidanja sa jarbola Krčmarek je zastavu predao hrvatskom policajcu zajedno sa kaznenom prijavom protiv odgovornih po čijem se nalogu na službene zgrade mimo zakona ističu strane zastave.’ Policija je meni uručila prekršajnu kaznu, a obzirom da su odbili preuzeti moju kaznenu prijavu, ja sam odbio preuzeti njihovu kaznu’, – rekao je Krčmarek.

Dubravko Krčmarek, njegov brat Siniša, i njihovi bliski suradnici već mjesecima osporavaju legalnost EU zastava na hrvatskim javnim zgradama i  traže od državnih vlasti da uklone tudje zastave jer da je njihovo isticanje protuustavno a prema tome i nezakonito. Nakon brojnih zahtjeva da se utvrdi tko je naredio da se na hrvatske državne zgrade istakne tuđa zastava, i je li takav nalog zakonit, od Vlade su dobili odgovor da je to učinjeno na usmeni nalog tadašnjeg premijera Ive Sanadera. Budući da je Sanaderova odluka bila usmena, nema nikakvog pisanog traga, poručili su iz Vlade, niti ima tonskog zapisa iako je navodno izrečena na službenom sastanku Vlade.

Dubravko Krčmarek jedan je od šestorice hrvatskih domoljuba koji su nedavno dobili kaznene prijave radi skidanja Europske zastave s jarbola na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Prekršajni sud svakome je od njih izrekao novčanu kaznu od 600 kuna a da pritom  nikoga od njih nije ni zvao na saslušanje.

Istovremeno Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci prošloga je tjedna odbilo kaznenu prijavu protiv slovenskog umjetnika Janeza Janše koji je u Rijeci škarama javno izrezao hrvatsku zastavu. U svom službenom priopćenju Državno odvjetništvo smatra da to nije kazneno djelo nego ‘umjetnički čin’.

 

IZVOR: www.jedinohrvatska.hr