Upaljena četvrta adventska svijeća

0

GOSPIĆ – Svetom misom u prepunoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije obilježena je četvrta nedjelja Adventa, duhovne priprave kršćana za Božić, taj najveseliji blagdan u godini. Misu je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar koji je uz ostalo tom prigodom kazao kako rođenje djeteta znači novi život i pobjedu života nad smrti, nadu spasenja za svakoga tko vjeruje u sina Božjega.
-Božić je blagdan obitelji, vrijeme kada čak i u ovo doba nesigurnosti, žurbe i stresa moramo jedni drugima pružiti ono najvažnije: ljubav, poštovanje, pažnju… To je vrijeme kada promišljamo jesmo li po svojim djelima uistinu onakvi kakvi bismo morali biti, onako kako nas je učio Isus. Pokazao nam je put spasenja kroz svoju muku, a nauk koji nam je ostavio slijedimo već dva tisućljeća, kazao je tijekom propovijedi mons. Čančar.
Na misu su Mladi Župe Gospić donijeli Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira, a vjernici su ga prenijeli u svoje domove. Nakon svete mise vjenčali su se Kristina Šikić i Josip Jengić kojima je potom pripala čast paljenja četvrte adventske svijeću na adventskom vijencu u središtu Gospića, kod kipa Marte vodarice.

M. S.