Uskoro počinje 364. Senjski mesopust

0

Grad Senj, Turistička zajednica grada Senja i Karnevalski odbor grada Senja s radošću pozivaju sve ljubitelje karnevalskih veselja na 364. Senjski mesopust. Ovogodišnje izdanje mesopusta, zbog ranog dolaska Uskrsa, trajat će nešto kraće nego inače, od 13. siječnja do 13. veljače 2024. godine. Centralno mjesto događanja bit će senjski restoran Krešimir, gdje će se održavati maškarane zabave.

Tijekom ovog razdoblja, Senjani i njihovi gosti imat će priliku uživati u ukupno šest maškaranih balova, od kojih će pet biti subotom, dok će se završna zabava održati na mesopusni utorak. Tradicionalno, u Krešimiru će se održavati i dječje redute, njih četiri, kako bi i najmlađi imali priliku uživati u karnevalskim radostima.

Svaki od balova i dječjih reduta ima svoju jedinstvenu temu. Početak mesopusta obilježit će bal pod nazivom “Gremo na bale – svečano otpiranje” 13. siječnja, a slijede “San letnje noći – 1001 noć” 20. siječnja, “Febra suboton – dica cvijeća” 27. siječnja, “Jeza u noći – bal vampiri” 3. veljače, “Ljubav brez granicov – Love Story” 10. veljače, te završni bal “Fajrunt – to bi bilo to” 13. veljače.

Dječje redute su raspoređene kroz mjesec, počevši od 21. siječnja s temom “Ča ću bit kad narasten”, zatim “Mali packamini” 28. siječnja, “Kućni ljubimci” 4. veljače, te “Iz crtića u crtić” 11. veljače.

Ulaz na sve događaje je slobodan, a za dobru atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi Trio Marinero i Mirakul. Kao i svake godine, organizatori su pripremili bogate nagrade za najljepše maske.

Organizatori mesopusta poručuju: „Svi Vi ki volite Senj i bale, pozivamo Vas da benavite, munjasate i budete ono ča nikad niste, a vas najmlađe da se zabavite na nedjeljnim dječjim redutama!“ Ovo je prilika da se uroni u čaroliju senjskog karnevala i postane dio jedne od najdugovječnijih tradicija ovog grada.

L.O.