Uspješan nastup člana AK Velebit 2001 na 6. Polojskoj ultri

0

U Slavonskom Brodu u subotu je održana 6. Polojska ultra, pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u trčanju na dionicama od 50 i 100 km.

Na najzahtjevnijoj dionici od 100 km nastupio je kao jedini predstavnik gospićkog AK Velebit 2001 i senjski ultramaratonac Mislav Krmpotić ostvarivši ukupno 8. mjesto rezultatom od 8h i 16min (tempo 4:57 min/km) te tako popravio rezultat s lanjskog premijernog nastupa za pune 33 minute! Nažalost ostaje bez plasmana na PH zbog kiksa sa registracijom, što bi donijelo odlično 6. mjesto.

Ujedno je to i ostvarenje još jedne norme za poziv u ultramaratonsku reprezentaciju Hrvatske. Ukoliko dođe do poziva izbornika Krmpotić se nada da bi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata koje će se održati krajem godine u Kineskom Tajpehu, što bi bila kruna (za bavljenje trčanjem) relativno kratke 4-godišnje karijere.

Za sljedeće pomicanje granica fizičke i mentalne izdržljivosti generalna proba će biti 30.06. u Dražicama na Grobnik backyard ultri gdje je glavni cilj ostvariti rezultat od minimalno 24 kruga/sata, a slijede i ekipni nastupi sa ostalim članovima kluba.

L.O.