Usvojen Program rada TZO Brinje i Financijski plan za 2016. godinu

0

U srijedu je u Brinju održana  3. po redu skupština Turističke zajednice Općine Brinje. Na dnevnom redu Skupštine bile su izmjene Programa rada i financijskog plana za 2015. godinu i  Program rada i financijski plan za 2016. godinu.

Pod predsjedanjem Zlatka Fumića, skupštinari su jednoglasno usvojili Izmjene Programa rada TZO Brinje i Financijskog plana za 2015. godinu. Značajnije su uštede ostvarene na materijalnim rashodima i rashodima za usluge, marketinškoj infrastrukturi te na oglašavanju u tiskanim medijima i ta će se sredstva prenijeti u 2016. godinu.

Direktorica TZO Brinje Mira Špehar je Skupštini predstavila Program rada TZO Brinje i Financijski plan za 2016. godinu. Program rada se temelji na završetku izgradnje turističke infrastrukture (biciklističke staze) te pojačanim promotivnim aktivnostima u vidu tiskanja i distribucije biciklističkih karata, jumbo plakata i dr. Također, TZO Brinje ima u planu prijavu na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte označavanja biciklističkih staza i izradu štandova za manifestacije. Radi se o natječajima Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, ali i drugim donatorskim natječajima kako bi se prikupilo što više sredstava za realizaciju programa. U suradnji s Općinom Brinje značajna sredstva će se uložiti i u valorizaciju spilje Siničići, u vidu postavljanja mlinica, označavanja, konzerviranja okoliša i dr. Realizacijom ovog projekta, zajedno s nadstrešnicom čija je izgradnja već u tijeku, spilja Siničići će postati značajan turistički lokalitet. Program rada TZO Brinje i Financijski plan za 2016. godinu su jednoglasno usvojeni.

Skupštinari su pohvalili prvu godinu rada Turističke zajednice Općine Brinje jer vide da se nešto pokrenulo u smislu razvoja turizma na području Općine, ali isto tako su istakli da su svjesni količine posla koji je pred svima jer put razvoja turizma je dugotrajan i mukotrpan i ne događa se preko noći.

L.O./A.M.