Vaš foto kutak

0

Među mnoštvom fotografija koje stižu od vas, uvaženi čitatelji, svako malo izdvojimo nekoliko za koje smatramo da ih vrijedi dati drugima na uvid. Uz fotografije uvijek idu i zanimljivi tekstovi, informacije koje ćete teško pronaći bilo gdje drugdje.

Prva fotografija pokazuje kako se domišljati iznajmljivači soba i stanova lako prilagode tražeći mjesto za isticanje svojih oglasa. Natpise s oglasima revno uklanjaju djelatnici trgovina, uklanjanju ih i sa bankomata i općenito sa površina gdje im nije mjesto. Svakako im nije mjesto niti na cijevi za odvod kišnice, ali budući je riječ o detalju sa zgrade Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, onda je pragmatičnost autora oglasa svakako na mjestu.

Oglas

Na jednom od kick-boxing natjecanja u Gospiću treneri su morali doslovno hvatati neke natjecatelje da ne bi izletjeli iz ringa. Ovaj je snimak navodno star tri godine i dobar je podsjetnik na gospićku sportsku scenu.

Treća fotografija predstavlja Planinarski dom na Visočici, ili bolje reći ono što je od njega ostalo. Dom je uništen u Domovinskom ratu i do danas stoji kao tužni spomenik bezumlju. Planinari nemaju novca za njegovu obnovu, a postoje informacije da bi dom obnovili i s njime upravljali planinari iz Zadra. To nam ga nekako dođe kao da Ličani održavaju i skrbe o morskim orguljama u središtu Zadra. Pa kada Planinarski dom nećemo mi Ličani, hoće netko drugi.

L. O.