Vatrogasci meka srca

Turistička zajednica Općine Plitvička jezera lanjsku je godinu, uz brojne uspješne aktivnosti, obilježila i  uljepšavanjem vizure  većine javnih površina. Na potezu od središta Korenice  pa do NP Plitvička  jezera posađeno je preko    2 000 cvjetnih sadnica. Direktorica TZ općine Plitvička jezera  Maja Šikić ističe  neke simpatične pojedinosti vezane uz te akcije.

-Cvjetne sadnice uljepšale su površine u samom središtu Korenice, ispred škola, uz šetnice, ispred zgrade Općine… Posadili su ih učenici, profesori i učitelji, volonteri i vlasnici nekolicine objekata u čijoj neposrednoj blizini je bilo površina  za sadnice. Ipak, najsimpatičniji su bili korenički vatrogasci. Kada nisu bili na intervencijama  ili vježbama, vatrogasci su s puno pažnje i truda okopavali cvjetne površine, zalijevali ih i plijevili korov. Tako su nam i po tome postali primjer, ističe Maja Šikić iz TZ općine Plitvička jezera.

Nastavak ispod oglasa

Akcija uljepšavanja javnih površina u općini Plitvička jezera nastavit će se i ove godine. Vjerojatno će pripadnici Javne vatrogasne postrojbe  općine Plitvička jezera i ovoga puta pokazati da su romantične dušice koje izvan svog teškog i nadasve opasnog posla imaju strpljenja i ljubavi u baratanju s cvjetnim sadnicama.

L.O.