Večer božićnih melodija u Gospiću: U petak tradicionalni blagdanski koncert Gradskog zbora ‘Vila Velebita’

0

Gospić će ovog prosinca biti domaćin jedanaestog po redu tradicionalnog božićnog koncerta Gradskog zbora “Vila Velebita”. Koncert pod ravnanjem maestra Danka Ivšinovića održat će se 8. prosinca u POU “Dr. Ante Starčević”, s početkom u 19 sati. Događaj će okupiti ne samo članove renomiranog zbora već i mlade nadarene učenike Glazbene škole iz Lovinca.

Program koncerta je raznolik, obuhvaćajući klasične božićne skladbe kao što su “Tiha noć” i “Gloria”, ali i moderne obrade poput “Can’t Help Falling in Love” u izvedbi Karla Cajnka, učenika klase prof. Ivšinovića. Na repertoaru će se također naći i latinoamerički ritmovi s pjesmom “Tico-Tico” u izvedbi Lucije Mataić, dok će Nikolina Mataić izvesti tradicionalnu “Vehni, vehni fijolica”.

Oglas

Za voditelja programa zadužen je Damir Mešić, a organizatori poručuju kako se raduju dolasku i podršci građana. Koncert predstavlja priliku da se građani Gospića i okolice okupe u zajedničkom predbožićnom duhu i uživaju u svečanoj atmosferi koju će stvoriti kombinacija mladenačke energije i iskustva maestra Ivšinovića.

U sklopu koncerta, posjetitelji će imati priliku uživati u duhu zajedništva i blagdanskog raspoloženja, što ga čini idealnim uvodom u božićne blagdane. Ulaz na koncert je slobodan, što je još jedan u nizu poteza kojim se potiče kulturni život u ovom lijepom ličkom gradu.

L.O.