Američki i hrvatski igrači pickleballa sastaju se u Gospiću

0

Ovog petka, 13. listopada, Gospić će biti domaćin neobičnog sportskog događanja koje će se odvijati u Gradskoj športskoj dvorani od 19 do 21 sat. Pickleball Club Nikola Tesla Croatia najavljuje večer pickleballa – događaj koji će okupiti kako domaće tako i međunarodne igrače ovog sve popularnijeg sporta.

Posebnost ovog događaja leži u sudjelovanju sedam američkih igrača, od kojih su četiri profesionalni treneri. Oni dolaze u Gospić s ciljem demonstriranja svojih vještina i podjele tajni ovog inovativnog sporta. Uz domaće igrače iz Gospića i ostalih dijelova Hrvatske, očekuje se dinamična razmjena iskustava i stvaranje nezaboravne sportske atmosfere.

Ovaj događaj također ima poseban značaj za lokalnu zajednicu u Gospiću. Nakon uspješne prezentacije pickleballa, formirane su stalne grupe igrača koje aktivno sudjeluju u razvoju ovog sporta u Hrvatskoj. Igrači iz SAD-a prepoznali su potencijal pickleballa u našoj zemlji i dolaze podržati ovaj brzorastući sport. Ovaj događaj je uvertira za 20. i 21. srpnja 2024. godine, kada se organizira Međunarodni pickleball Tesla festival koji će se održati u Gospiću, navode iz Organizacijskog odbora Pickleball Cluba Nikola Tesla Croatia te pozvaju sve ljubitelje sporta i sve znatiželjnike da dođu na ovaj događaj za koji je ulaz besplatan.

L.O.