Veći dio Like bez struje, bura stvara probleme u prometu na Jadranskoj magistrali

1

Nevrijeme koje je jučer popodne zahvatilo Liku uzrokovalo je velike štete i kvarove na elektrovodovima pa su područje Kosinja , Pazarišta, Mogorića, Ostrovice, Trnovca, Bužima, Medka i šire područje Široke Kule još od sinoć bez električne energije.

U nadi da će se što prije vratiti u 21. stoljeće Ličani su prošlu večer dočekati kao nekad uz toplo ognjište i svjetlost svijeća.

Oglas

Iako se ovo nevrijeme ne može usporediti s pravom ličkom zimom, s pravom se postavlja pitanje kako će HEP korisnicima osigurati električnu energiju kada u Liku dođe prava zima.

Blokada prometa na Jadranskoj magistrali

Na Jadranskoj magistrali (D 8 ) od Bakra do Svete Marije Magdalene smiju voziti samo osobna vozila, a na Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu).

U prekidu je trajekt na liniji Prizna-Žigljen, te katamarani iz Rijeke za Novalju i Lošinj. U subotu, 22. listopada trajekt iz Splita za Vis isplovit će u 13 sati (umjesto u 11 sati).

Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama je na dionici ceste D52 Špilnik-Korenica, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Iz DHMZ-a za sutra najavljuju pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a u gorju iznad 500 metara i snijegom. Obilna kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se jedino u Dalmaciji. Tijekom dana kiša bi trebala oslabjeti, u mnogim predjelima i prestati, a na sjevernom Jadranu očekuje se i djelomično razvedravanje.

Visine snijega u Lici 21.10.2011 u 08 h

Zavižan 22 cm

Plitvička jezera 13 cm

Udbina 8 cm

Gospić 5 cm

H.J.