Velebit među najopasnijim mjestima na svijetu

Foto:M.Smolčić
Foto:M.Smolčić

Uz Bermudski trokut, pustinje južne Kalifornije i Amazone, Velebit je uvršten među najopasnija mjesta na svijetu u popularnom dokumentarnom serijalu ‘Man, Woman, Wild’, koji za Discovery Channel zajedno produciraju supružnici Mykel Hawke i Ruth England.

“Man, Woman, Wild” je dokumentarni serijal koji se s puno uspjeha redovito prikazuje na Discoveryju od 2010., a hrvatski gledatelji epizodu posvećenu Velebitu, pod nazivom “Hrvatska spiljska odiseja”, moći će pogledati u ponedjeljak, 3. rujna, u 20 sati. Serijal je zamišljen tako da ih se ostavi same na opasnoj lokaciji četiri dana i četiri noći samo s odjećom i nožem.

Nastavak ispod oglasa

Par gledatelje podučava tehnikama preživljavanja, koje ovisno o lokaciji na kojoj snimaju, uključuju raznovrsne stvari. Hawke je bivši član Zelenih beretki, a u 20 godina karijere prošao je sve, od borbe protiv pobunjenika i uvježbavanja UN-ovih mirovnih snaga u ratom podijeljenoj Africi, vođenja ratne klinike, do izviđanja i akcija spašavanja za vrijeme vrhunca kolumbijskog rata zbog droge. Ruth England, pak, snima dokumentarce o prirodnim fenomenima, plemenskim društvima i egzotičnim životinjama po cijelom svijetu, tako da ni za nju Velebit nije bio prvo iskustvo divljine.

VIDEO ISJEČAK O VELEBITU

LO/NG