Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću domaćin predavanja o karijeri u turizmu

0

Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću otvorilo je vrata prvom predavanju u okviru projekta “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”. Projekt, koji financijski podupire Ministarstvo turizma i sporta, provodi se u suradnji klastera Lika Destination, Veleučilišta Nikola Tesla i Zavoda za zapošljavanje – Područni ured Gospić.

Cilj projekta je spajanje poslodavaca i zaposlenika u turizmu s nezaposlenima i mladima kroz edukaciju, prenošenje znanja i vještina te umrežavanje, s namjerom stvaranja temelja za buduće suradnje i jačanja kapaciteta ciljnih skupina.

Oglas

Na predavanju je Anamaria Matulj, predstavnica klastera Lika Destination, naglasila ključne točke projekta, predstavila turističke potencijale Like te različite mogućnosti poduzetništva u regiji. Poseban naglasak stavljen je na primjere uspješnih poduzetnika u turizmu, među kojima je i Goran Šuper iz Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City. Šuper je podijelio svoje iskustvo o pokretanju centra, ističući važnost inovativnosti i privlačenja posjetitelja.

Dodatno, predavanje je obogaćeno degustacijom proizvoda Lika Quality, uključujući “plitvičku štrudlu” i vodu Gacka, što je potvrdilo kvalitetu lokalnih proizvoda kao bitnog elementa turističke ponude regije.

Ovo predavanje je ključan korak prema podizanju svijesti o mogućnostima koje turizam nudi u Lici, te motivacija mladih i nezaposlenih za istraživanje vlastitih poduzetničkih mogućnosti u ovoj dinamičnoj industriji.

L.O.