Velika policijska akcija: 24-satni nadzor brzine vozila širom Hrvatske

0

U nastojanju za smanjenjem broja prometnih nesreća, osobito onih s teškim posljedicama, Republika Hrvatska i druge članice Europske unije pokrenut će pojačani nadzor brzine vozila 19. travnja, od ponoći do ponoći, kao dio ROADPOL-ovih aktivnosti. Ova akcija bit će provedena i na području Policijske uprave ličko-senjske, koja poziva građane da između 4. i 12. travnja pošalju prijedloge lokacija za kontrolu brzine na e-mail adresu licko-senjska@policija.hr.

Cilj nadzora je smanjiti broj prometnih nesreća, stoga se od građana očekuje da predlože lokacije na kojima vjeruju da vozači često krše ograničenja brzine. Policija će, osim na lokacijama predloženim od strane građana, provoditi nadzor i na mjestima gdje se, prema statistikama, najčešće događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Za potrebe nadzora bit će određen veći broj promjenjivih lokacija na kojima će policijski službenici, koristeći sve dostupne uređaje za mjerenje brzine, vršiti kontrolu. Svi prijedlozi građana bit će analizirani, a zatim će se odabrati lokacije pogodne za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.

L.O.