Velika vatrogasna vježba u Brinju

Vatrogasna zajednica ličko-senjske županije ovoga vikenda priređuje taktičko – pokaznu vježbu s temom: “Spašavanje ljudi, imovine i gašenje požara otvorenog prostora“. Vježba se organizira povodom obilježavanja Dana Ličko – senjske županije, 120 godina postojanja DVD-a Brinje i  nacionalnog obilježavanja manifestacije “Svibanj – mjeseca zaštite od požara”. Bit će to ujedno i potvrda spremnosti vatrogasaca za djelovanja za ljetnu požarnu sezonu, a u cilju provjere operativne sposobnosti i djelovanja vatrogasnih postrojbi i organiziranih snaga uključenih u gašenje požara, spašavanje ljudi i imovine.

Ova javna taktičko – pokazna vježba održat će se  21. svibnja 2016.  s početkom u 11 sati na predjelu Malog i dijelu Velikog Humca. U vježbi će sudjelovati dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe s područja Ličko – senjske županije,  kao i  vatrogasne ekipe iz Primorsko – goranske županije, vatrogasna ekipa iz Karlovačke županije i ekipa Profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu HAC-ONC. Budući da u većim požarima sudjeluju i drugi, bit će ovo prigoda za sudjelovanje   protupožarne zračne snage MORH-a s jednim transportnim helikopterom i dva protupožarna zrakoplova  AirTractor, zatim aero-kluba “Krila Gacke“, Policijske uprave Ličko – senjska, Zavoda za hitnu medicinu Ličko – senjske županije, Doma zdravlja Otočac, Crvenog križa, HEP-a, Hrvatskih šuma i Stožera zaštite i spašavanja Općine Brinje.

Nastavak ispod oglasa

Ova taktičko – pokazna vatrogasna vježba okupiti će 150 učesnika,sa gotovo 45 vatrogasnih i ostalih vozila, a sve sa ciljem uvježbavanja taktičkih nastupa vatrogasnih formacija ali i promicanja vatrogastva u javnosti kao neizostavne službe u sustavu spašavanja ljudskih života i javne imovine. Prostor za promatrače vježbe predviđen je na Gradini – Sokolac u Brinju.

L.O.