Vijenci, svijeće i molitve

1

GOSPIĆ – U Gradskom groblju Svete Marije Magdalene jučer i danas brojni su građani došli odati počast svojim preminulim i poginulim članovima obitelji i prijateljima. Boravak u groblju svakako je skratilo loše vrijeme, povremeno praćeno kišom. Svetu misu je na dan Svih svetih predvodio biskup Gospićko-senjski dr. Mile Bogović koji je u svojoj propovjedi istaknuo kako svetim nazivamo crkve, groblja, predmete, ali i ljude koji su za života činili dobra djela za svoj narod i Crkvu.
– Svetost je nešto što se zaslužuje i ne vrednuje se materijalnim bogatstvom, istaknuo je biskup Bogović u svojoj propovijedi. Neki misle da su zbog svojih materijalnih dobara i moći iznad drugih. To je pogrešno razmišljanje jer su sveti ljudi uglavnom bili skromni i siromašni, ali su činili dobro svakom čovjeku!
U ime Grada Gospića izaslanstvo je predvodio gradonačelnik Milan Kolić, uz predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića i zamjenika Marte Grgurić i Ivana Biljana. Ličko-senjsku županiju predstavljali su zamjenik župana prof. Ivica Mataija i predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, a Policijsku upravu Ličko-senjsku izaslanstvo na čelu s načelnikom Antom Podnarom. Komemoraciji su bili nazočni i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, kao i brojni građani koji su u Gospić došli iz mnogih gradova Hrvatske. Riječi molitve podno Središnjeg križa predvodio je biskup dr. Mile Bogović

L. O.

Oglas