Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog vikenda od 17. do 19. lipnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, devet prometnih nesreća, osam narušavanja javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji i dva požara.

Kriminalitet

Po jedno kazneno djelo evidentirano je na području Korenice (krivotvorenje isprava), Otočca (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude) i Gospića (prijetnja).

 

Promet

Sve prometne nesreće su sa materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2), Senja (3), Korenice (1) i Novalje (1).

Javni red i mir

Četiri narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Korenice, dva na području Novalje, te po jedno na području Otočca i Senja. Po dva narušavanja počinjena su tučnjavom (Novalja, Senj), reproduciranjem glasne muzike (Korenica), i nesprječavanjem narušavanja javnog reda i mira (Korenica), te po jedno svađom i vikom (Otočac) i odavanjem skitnji i prosjačenju (Novalja). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilničko ponašanje evidentirano je na području Senja. S obzirom da je počinitelj zbog zdravstvenih problema smješten u zdravstvenu ustanovu, protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog redovnim putem nadležnom prekršajnom sudu.

Požari

Po jedan požar evidentiran je na području Otočca i Karlobaga. U oba slučaja požari su izbili na građevinskim objektima (staja i drvena baraka).

MUP