Vikend u PU ličko-senjskoj: 11 kaznenih djela i 23 prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda od 6. do 8. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 11 kaznenih djela, 23 prometne nesreće, 10 narušavanja javnog reda i mira, tri nasilja u obitelji i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet
Pet kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (četiri zlouporabe opojnih droga i jedna teška krađa), po dva kaznena djela na području Gospića (dvije teške krađe) i Senja (prijetnja i pokušaj ubojstva), te po jedno kazneno djelo na području Korenice (prijetnja) i Karlobaga (krađa).
Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem opojnih droga, a počinila su ih tri strana i jedan hrvatski državljanin, od kojih je privremeno oduzeto 1 g opojne droge hašiš, 0,1 g opojne droge amfetamina tzv. „speed“ i 1,6 g opojne droge marihuana. Protiv njih se podnose prekršajne i kaznene prijave.
Promet
Devet prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (4), Korenice (2), Senja (2) i Otočca (1). U njima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 15 osoba zadobilo lake tjelesne ozljede. Ostalih 14 su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Novalje (3), Korenice (1), Senja (1) i  Karlobaga (1).
Javni red i mir
Po tri narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Novalje i Senja, dva na području Otočca, te po jedno na području Gospića i Korenice. Pet narušavanja počinjeno je tučnjavom (dva u Senju, te po jedno u Otočcu, Korenici i Novalji), tri vikom (Novalja, Otočac i Gospić), jedno drskim ponašanjem (Senj) i jedno puštanjem glasne glazbe (Novalja). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilje u obitelji
Nasilja u obitelji evidentirana su na području Senja (2) i Otočca (1). Počinitelji su uhićeni i uz optužni prijedlog privedeni nadležnom prekršajnom sudu.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
U mjestu Udbina pronađeno je 80 komada raznog streljiva koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.
MUP
Nastavak ispod oglasa