Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog vikenda od 24. do 26. lipnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 17 prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira i jedno nasilničko ponašanje u obitelji.

Kriminalitet

Četiri kaznena djela evidentirana su na području Novalje (zlouporaba opojnih droga) i jedno na području Otočca (sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti).

 

Promet

Sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a  dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Korenice (1) i Novalje (1). U njima je osam osoba zadobilo lake tjelesne ozljede. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Novalje (2), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Javni red i mir

Tri narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Otočca, a dva na području Korenice. Po dva narušavanja počinjena su omalovažavanjem ili vrijeđanjem policijskih službenika (Otočac), dva svađom ili vikom (Otočac, Korenica) te jedno tučnjavom (Korenica). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilničko ponašanje evidentirano je na području Senja. Počinitelj je uhićen te će uz Optužni prijedlog tijekom današnjeg dana biti priveden nadležnom prekršajnom sudu.

MUP