Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog vikenda od 29. do 31. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 17 kaznenih djela, 21 prometna nesreća, 6 narušavanja javnog reda i mira, 3 nasilničkih ponašanja u obitelji, te 1 pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Dvanaest kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (zlouporaba opojnih droga – 9, krađa – 2, oduzimanje tuđe pokretne stvari – 1) tri na području Korenice ( uništenje i oštećenje tuđe stvari – 1, zlouporaba opojnih droga – 1, krivotvorenje isprava – 1) po jedno na području Gospića (teška krađa) i Senja (zlouporaba opojnih droga).

Promet

Šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja (2), Gospića (2), Korenice (1) i Novalje (1). U njima je ozlijeđeno 15 osoba, od kojih 2 teško i 13 lako. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (7), Senja (3), Otočca (2), Novalje (2) i Korenice (1).

Javni red i mir

Po dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Gospića i Novalje, te po jedno na području Otočca i Donjeg Lapca. Pet ih je počinjeno svađom i vikom (dva u Gospiću, po jedno u Otočcu, Donjem Lapcu i Novalji) i jedno vrijeđanjem službene osobe (u Novalji). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Dva nasilnička ponašanja evidentirana su na području Novalje, te jedno na području Gospića. Počinitelji su uhićeni te su uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima.

Pronalazak minsko-eksplozivnih  sredstava

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava evidentiran je na području Gospića.

MUP