Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog produženog vikenda od 04. do 07. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 26 kaznenih djela, 34 prometne nesreće, 19 narušavanja javnog reda i mira i 4 nasilnička ponašanja u obitelji.

Kriminalitet

Devetnaest kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (zlouporaba opojnih droga – 13, krađa – 3, napad na službenu osobu – 2, teška krađa – 1), po dva na području Gospića (teška krađa i krađa), Korenice (uništenje i oštećenje tuđe stvari – 2) i Donjeg Lapca (povreda ugleda RH – 1, uništenje i oštećenje tuđe stvari – 1), te jedno na području Senja (zlouporaba opojnih droga).

Promet

Osam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (5), Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1). U njima je ozlijeđeno 10 osoba, od kojih 5 teško i 5 lako. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Senja (8), Gospića (6), Novalje (4), Otočca (3), Korenice (3) i Karlobaga (2).

Javni red i mir

Jedno narušavanje počinjeno je na naročito drzak način (Novalja), dva tučnjavom (Gospić i Korenica), devet svađom i vikom (Novalja – 4, Gospić – 3, Korenica – 1i Senj – 1), tri omalovažavanjem i vrijeđanjem službene osobe (Novalja – 2, Korenica – 1) i četiri držanjem životinja bez nadzora (Otočac – 2, Gospić – 1 i Korenica – 1). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Po jedno nasilničko ponašanje u obitelji evidentirano je na području Gospića, Otočca, Senja i Novalje. Počinitelji su uhićeni te su uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima.

MUP