Više provala na području Gospića

0

U razdoblju od 10. do 17. siječnja 2024. godine na području Gospića zabilježeno je nekoliko slučajeva provale. Policija intenzivno traga za počiniteljima i priprema podnošenje kaznenih prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj je provalio u konobu u stambenoj zgradi te otuđio više litara vina u vlasništvu 63-godišnjeg Gospićanina. Iz nezaključane obiteljske kuće 44-godišnjaka također iz Gospića otuđen novac i nakit. U trećem slučaju, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil s gospićkim registarskim oznakama u vlasništvu 67-godišnjaka, otuđivši novčanik s bankovnim karticama i osobnim dokumentima, a zatim podizao novac na bankomatu.

U cilju smanjenja mogućnosti počinjenja ovakvih kaznenih djela, policija savjetuje građanima poduzimanje određenih mjera samozaštite. Među savjetima se ističe važnost zaključavanja vrata i prozora, čuvanje ključeva na sigurnim mjestima, izbjegavanje objavljivanja informacija o odsutnosti na društvenim mrežama, te ne ostavljanje dragocjenosti na lako dostupnim mjestima.

Dodatno, savjetuje se parkiranje vozila na vidljivim i po mogućnosti čuvanim parkiralištima, ne ostavljanje vrijednih predmeta na vidljivim mjestima u vozilu, zaključavanje vozila i uključivanje alarma. Dobrosusjedski nadzor također se preporučuje kao učinkovita mjera samozaštite.

U slučaju primjećivanja sumnjivih aktivnosti ili počinjenja kaznenih djela, građani se pozivaju da žurno obavijeste policiju pozivom na broj 192.

L.O.