Visočica sky snow trail: Povratak u velikom stilu nakon osmogodišnje pauze

0

Atletski klub Velebit ponovno je uspio organizirati Visočica sky snow trail utrku, događaj koji se nakon osmogodišnje pauze vratio na sportsku scenu. Utrka, poznata po svojoj zahtjevnosti i ljepoti neovisno o prisutnosti snijega, ovaj put je održana u uvjetima bez snježnog pokrivača, no to nije umanjilo njezinu atraktivnost. Sunčani vikend bio je savršena pozadina za okupljanje elite trail i skyrunning natjecatelja iz cijele Hrvatske, dok je posebna motivacija za trkače bila glavna nagrada – nastup na prestižnom Tarvisio Winter Trail 2024, na SkySnow World Championships u Tarvisiju.

Dragan Narančić, mladi atletičar iz Otočca poznat po svojim impresivnim rezultatima, dominirao je muškom konkurencijom i osvojio prvo mjesto, čime je zaslužio glavnu nagradu. U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela Maja Urban iz Atletskog kluba Maksimir, dok su Anna Kratki i Mila Ozretić također ostvarile izvanredne rezultate, zauzevši drugo i treće mjesto.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo uspješno održanom utrkom i zahvalnost brojnim sponzorima koji su omogućili realizaciju ovog sportskog događaja. Naglasili su važnost podrške sponzora, bez koje organizacija utrke ne bi bila moguća, te su čestitali svim natjecateljima, ne samo pobjednicima, već i svima koji su uspjeli doći do cilja. Ovaj događaj na Visočici još jednom je dokazao kako je zajedništvo sportaša, organizatora i sponzora ključno za uspjeh i razvoj atletike u Hrvatskoj.

L.O.