Vozač s gotovo 3 promila alkohola izazvao kaos na cesti

0

Na cesti u Perušiću jučer se odvijala prava drama koja je završila prometnom nesrećom. Mladić star 29 godina, stanovnik Perušića, upravljao je neregistriranim i neosiguranim traktorom s gospićkim registarskim oznakama. No, to nije bio jedini problem. Naime, vozač je bio pod utjecajem alkohola, s izmjerenih 2,88 g/kg u krvi, što je znatno premašilo dozvoljenu granicu. Štoviše, vozač nije imao ni valjanu vozačku dozvolu, a nad njim je već bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima ‘F’ kategorije.

Nesreća se dogodila kada je, zbog ne držanja sredine kolnika, izgubio nadzor nad traktorom. Skrenuvši prvo lijevo izvan kolnika, a zatim i desno preko njega, vozač je oštetio metalnu ogradu. Nakon toga, umjesto da ostane na mjestu događaja, vozač je odlučio pobjeći.

Oglas

Brzom reakcijom policije, vozač je uhićen. Registarske pločice su mu oduzete, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog te će biti doveden pred nadležni sud.

Ovaj incident služi kao ozbiljno upozorenje svim sudionicima u prometu. Posebno se naglašava važnost poštivanja prometnih propisa. Apelira se na vozače da ne sjedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol te da uvijek prilagode vožnju uvjetima na cesti kako bi se izbjegle tragedije.

L.O.