Vozili pod utjecajem alkohola, droga, bez položenog vozačkog ispita…

Policijski službenici Policijske postaje Gospić jučer su u Perušiću pomoću svjetlećih i zvučnih signala zaustavljali osobno vozilo gospićke registracijske oznake, no vozač nije postupio po znaku koji mu je davala policija već je nastavio vožnju kojom prilikom je naglo povećavao brzinu kretanja uslijed čega je došlo do proklizavanja, nakon čega je vozilom upao u snijeg.

Utvrđeno je da je automobilom upravljao 26-godišnjak iz Perušića i to prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola (1,42 g/kg) i bez osobne iskaznice.

Nastavak ispod oglasa

On je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu, a zbog ostalih prekršaja slijede obavezni prekršajni nalozi i izvješće o počinjenom prekršaju.

Također, policajci su u Gospiću zatekli osobno vozilo njemačke registarske oznake, pokraj kojeg se nalazio 23-godišnjak iz Gospića koji je dragovoljno izručio jednu ručno rađenu cigaretu sa sadržajem marihuane i duhana.

Još jedan neobičan slučaj dogodio se u Gospiću. Policajci su zaustavili osobno vozilo gospićke registarske oznake kojim je upravljao 35-godišnjak koji je dragovoljno predao zelenu biljnu materiju drogu marihuanu, a izvršenim preliminarnim testiranjem na opojne droge utvrđeno je da je vozač pozitivan na droge i odbio je vađenje krvi i urina.

Protiv obojice muškaraca slijede optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Policajci Postaje granične policije Donji Lapac jučer su zaustavili osobno vozilo gospićke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnjak, a izvršenom kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Vozač je isključen iz prometa i slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O.