“Zagrebe, dajemo ti krvi! Veliko studentsko darivanje krvi!

0
Velika studentska akcija darivanja krvi održat će se u subotu, 10. prosinca 2011. godine u prostorijama plesne dvorane studentskoga doma „Stjepan Radić“ u Zagrebu sa trajanjem od 11.00 do 15.00 sati.
Posebnost se ove akcije nalazi u tome što je organizatore – Udrugu studenata grada Splita – na priređivanje ovoga događaja potaknula želja da javnosti dokažu da ne postoji animozitet između sjevera i juga, kao što nas u to uvjeravaju mediji, te da na najdublji i najiskreniji način pokažu zahvalnost gradu u kojem se školuju – tako da mu daruju vlastitu krv.
Osim Udruge studenata grada Splita, događaj podržava i u njemu sudjeluje čak petnaest studentskih zavičajnih udruga sa sjedištem u glavnomu gradu, a svoju potporu ponudio je i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. U koordinaciji studentskih koje sudjeluju u ovoj akciji je i lička studentska udruga- Studentski Zbor Gacke koja već duže vremena djeluje aktivnostima i u Zagrebu.
Svi će sudionici za svoju humanu gestu biti nagrađeni kuponima kojima će ostvariti pravo na konzumaciju besplatne pizze u obližnjem restoranu „Oliva“, a razveselit će ih se i poklonom iznenađenja kojega će moći iskoristiti na predbožićnom druženju članova Udruge.
S obzirom na humanitarni karakter cjelokupnoga događaja, darivanju krvi pridružena je i akcija doniranja odjeće, obuće i nekvarivih namirnica, kojom se želi pomoći onim najugroženijima i najsiromašnijima u ovo blagdansko vrijeme, a koja se održava pod patronažom Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata.”
Lika Online