Zahvaljujući velikoj podršci sugrađana i prijatelja senjska Osnovna škola S. Kranjčevića ove će godine obnoviti svoju kuhinju

Osnovna škola S. Kranjčevića Senj obnovit će svoju školsku kuhinju zahvaljujući donaciji poznatog brenda naše prehrambene industrije, Vegete, koja je osigurala sredstva za obnovu triju školskih kuhinja u Hrvatskoj kroz natječaj pod nazivom “Doniramo i školske kuhinje renoviramo”. Senjska Osnovna škola uspješno je konkurirala u ovom natječaju te zauzela treće mjesto zahvaljujući javnom glasanju, što im je osiguralo donaciju za obnovu kuhinje.

Prehrana djece u školskoj dobi važna je jer se još intenzivno razvijaju i rastu, ali kuhinje i blagovaonice u mnogim školama su stare i neadekvatne te ih je stoga potrebno obnoviti. Upravo zato, Vegeta je odlučila donirati obnovu triju kuhinja u hrvatskim osnovnim školama kroz natječaj “Doniramo i školske kuhinje renoviramo”.

Nastavak ispod oglasa

Nakon isteka natječaja, Podravkin tim stručnjaka odabrao je deset škola kojima je obnova kuhinje i/ili blagovaonice najpotrebnija, među kojima se našla i senjska Osnovna škola. Odluka o tome koja će škola dobiti donaciju ovisila je o glasačima koji su do 30. ožujka na internetskoj stranici Vegete mogli glasati za pojedinu školu koja je ušla u uži izbor. Zahvaljujući velikoj podršci sugrađana i prijatelja škole, senjska Osnovna škola osvojila je treće mjesto u natječaju, što će im omogućiti obnovu kuhinje već ovo ljeto.

Ravnateljica senjske Osnovne škole Rosanda Bilović izrazila je zahvalnost svima koji su glasali i time pomogli da se obnovi školska kuhinja senjske Osnovne škole. “Glasaj za našu školu” bila je najljepša poruka na društvenim mrežama tih dana i ostavila je neizbrisiv trag podrške i zajedništva kod svih naših učenika i djelatnika, izjavila je Bilović.

L.O.