Zakon o fiskalizaciji – edukacija obrtnika u Gospiću

0

GOSPIĆ – S obzirom na učestalost najava o donošenju Zakona o fiskalizaciji čija primjena se očekuje od početka iduće godine, a kako bi što spremnije dočekali njegovu primjenu i uvođenje fiskalnih blagajni, Udruženje obrtnika Gospić –sekcija ugostitelja – organizira stručno predavanje ne temu što i kako poduzeti prije primjene rečenog zakona.
Prema riječima predsjednika sekcije, Drage Hećimovića, edukaciju će održati stručne osobe tvrtke TOMISLAV 1994 doo iz Samobora koji će govoriti o i savjetovati po pitanjima što je fiskalizacija i fiskalne blagajne te koje su mjere vezane uz internetsku vezu s Poreznom upravom i nadzor ostvarenog prometa.
Bit će govora, dodaje Hećimović, i o tome što se u poslovanju mora mijenjati bilo da je riječ o internet vezi, prilagodbi naplatnog uređaja, programska podrška za elektroničko potpisivanje i drugom kao i zbog čega se treba uopće prilagoditi kada je u pitanju uvid u svaki izdani račun, numerički broj računa, digitalni certifikat, osiguranja sigurnog poslovanja itd.
Inače, Edukacija o novostima iz Zakona o fiskalizaciji održat će se za obrtnike ugostitelje u ponedjeljak, 12. studenoga u Sali za sastanke Udruženja obrtnika Gospić u 13 sati.

L.O.

Oglas