Zašto kandidati HDZ-a za EU parlament još nisu pohodili Gospić?

0
HDZ zastava
Ilustracija

Dok su kandidati HDZ-a za predstojeće izbore za EU parlament proteklih dana obišli sve gradove u Ličko-senjskoj županiji, Gospić je ostao po strani. Građane pomalo čudi kako je zaobiđen nekadašnji „bastion HDZ-a“, grad u kojemu je ta stranka na svim održanim izborima uvijek imala nadpolovičnu većinu, čak i do 70 posto glasova. Osim na ovim zadnjim.

Jedni u tome vide razloge zaobilaženja Gospića gdje je na zadnjim izborima za članove Županijske skupštine HDZ jedva prešao 25 posto, a snagu su pokazali HSP i lista Darka Milinovića. Drugi ističu kako je sasvim logično da unatoč novoj konstelaciji političkih snaga u Gospiću  HDZ-ov trojac EU-parlamentaraca protekloga vikenda nije pohodio centar županije zbog silnih obećanja Dubravke Šuice. Ta se Dubrovčanka tijekom svih dolazaka u Gospić enormno „razbacivala“ sa svjetlom budućnosti Gospića i Like za koju će se ona zalagati tijekom protekloga mandata u Bruxellesu. Naravno, od svih tih obećanja ništa nije izvršeno. O problematici kontinentalne Hrvatske najviše su govorili i činili drugi, neki s podosta uspjeha.

Doznajemo kako je HDZ za naredni predizborni krug formirao dva tima, plavi i zeleni. Plavi će činiti kandidati s Jadrana, a zeleni tim oni ostali. Zeleni tim bi Liku trebao obići 10. svibnja, o čemu ćemo na vrijeme znati više. Neslužbeno doznajemo kako će toga dana kandidati HDZ-a za EU parlement obići Plitvička jezera, Korenicu i Gospić.

M.S.