Završena akcija „MIR I DOBRO“

0

Provodeći operativno-preventivnu akciju «MIR I DOBRO» u vremenskom periodu od 12. prosinca 2011. godine do 08. siječnja 2012. godine, Policijska uprava ličko-senjska poduzela je niz preventivnih mjera i radnji u cilju sprječavanja kaznenih djela i prekršaja, a posebno zlouporabe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i vatrenog oružja, te improviziranih sredstava kućne izrade.

Tijekom provođenja akcije evidentirano je 28 kaznenih djela, od kojih se niti jedno ne odnosi na zlouporabu i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Za evidentirana kaznena djela prijavljeno je 18 punoljetnih osoba.  Također su evidentirana 34 prekršaja protiv javnog reda i mira za koje su prijavljene 44 osoba, od kojih su 3 osobe maloljetne i 41 punoljetna.

U istom periodu privremeno su oduzeta 3 komada oružja, 5 komada raznog streljiva i 1 komad pirotehničke galanterije, zbog kojih su prijavljene 4 osobe, od kojih je jedna maloljetna i 3 punoljetne osobe.

S obzirom da tijekom provođenja akcije nisu evidentirana kaznena djela i prekršaji s težim posljedicama, odnosno da od zlouporabe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava nije ozlijeđene niti jedna osoba niti je nastupila šteta na imovini građana, smatramo da je stanje sigurnosti bilo povoljno, zašto su zaslužni i predstavnici civilnih vlasti na razini Županije, Gradova i Općina, ravnatelji obrazovnih ustanova i predstavnici medija koji su se aktivno uključili u provođenje akcije, stoji u pripoćenju PU ličko-senjske.

Lika Online