Završetak bdjenja mladih s Papom na Trgu bana Jelačića

Na bdjenju s Papom na Trgu bana Jelačića bilo je 400 mladih iz svih dekanata Gospićko-senjske biskupije.

Nakon homilije pape Benedikta XVI. na Trgu bana Jelačića na bdjenju s mladima bila je molitva vjernika, nakon koje je slijedilo klanjanje i euharistijski blagoslov. U procesiji je iz katedrale donesen Presveti Sakrament u pokaznici iz Riznice zagrebačke katedrale iz 18. stoljeća, a svi okupljeni predvođeni Papom zatim su u molitvi i šutnji slavili Gospodina u Euharistiji. Nakon blagoslova s Presvetim, Presveti Sakrament odnesen je u kapelicu iza oltara a zatim će biti izložen u crkvi Ranjenoga Isusa za osobno klanjanje i molitvu.

Nastavak ispod oglasa

Papa se zatim pomolio pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata, uresivši ga svojim osobnim darom, krunicom. Mladi su darovali Svetom Ocu tradicionalno hrvatsko glazbalo tamburicu koju je izradio Andrija Franić. “Dragi Sveti Oče, tamburica stoljećima upija, izražava i čuva ljepotu hrvatske duše. U njenim zvucima progovaraju događaji radosti i patnje, ushiti susreta i boli rastanaka, zahvalnost za darove zemlje i čežnja za nebeskim.

Ovu Vam tamburicu darujemo u zahvalnosti i radosti što smo zajedno s Vama mogli susresti Gospodina, osluškivati njegovu Riječ, slaviti ga i klanjati mu se. Zbog Vaše prisutnosti s nama, strune našega života danas sviraju novu melodiju neba i kršćanske nade. S ovim glazbalom primite našu oduševljenost i neka vas uvijek podsjeća na našu molitvenu povezanost s Vama i naše molitve za Vas!”, istaknuto je uz dar.

Nakon bdjenja s mladima Papa se uputio papamobilom preko trga ispred katedrale gdje je pozdravio okupljene i otišao u Apostolsku nuncijaturu na Ksaver.

ika/b