Završile 12. senjske koncertne večeri

0

12. senjske koncertne večeri  u Katedrali Marijina Uznesenja završile su sinoćnjim nastupom Marijane Pedežanin na violini, Mihaele Črnjak na violi i Krunoslava Kneževića na klaviru. U sklopu koncertnih večeri tijekom srpnja i kolovoza u senjskoj Katedrali održano je jedanaest koncerata dok su Ivan Medi na trubi i Marija Skobe na orguljama nastupili u župnoj Crkvi u Svetom Jurju.

Ove godine koncertne večeri imale su međunarodni karakter budući da je jedan od  koncerata održao i Landes Jugend Orchester NRW iz Njemačke. Ostali izvođači koji su nastupili u sklopu ovoljetnih koncertnih večeri u Senju su:  Gudački kvartet „Sebastian“, sopranistica Vesna Jaić uz klavirsku pratnju Sandre Mikulandra – Tutavac, Akademski kvartet gitara, Zagrebački gudački kvartet, stariji i mlađi polaznici škole pjevanja, sopranistica Mia Soldatić i tenor Martin Marić uz klavirsku pratnju Ane Čuić, Tvrtko Sarić na gitari i Nada Majnarić na klaviru.

Uspješni organizator 12. senjskih koncertnih večeri i ove je godine bilo Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva Senj, suorganizator Turistička zajednica Grada Senja, podupiratelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ličko – senjska županija, a pokrovitelj Grad Senj.

A.P.