Zima ne popušta – Na Zavižanu izmjeren – 21 °C

0

Hrvatska se i jutros probudila s negativnim temperaturama. Najniža izmjerena u 7 sati bila je na Zavižanu – 21 Celzijev stupanj, u Gospiću -12, dok se Otočac probudio stupanj topliji.

Iz HAK-a, pak, poručuju da snijeg otežava promet u gotovo cijeloj zemlji. U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Trenutačno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i sjevernom Jadranu te obrnuto. Zbog najavljenoga snježnog nevremena upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i, ako je moguće, da odgode putovanje.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8).

Zbog proglašenih zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostali moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama u Lici – D1 Zagorje-Veljun-Slunj-Korenica-Gračac-Knin-Vrlika-Sinj-Split, D23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D25 Korenica-Gospić, D42 Poljanak-Selište, D50 Žuta Lokva-Lički Osik-Gospić, D52 Špilnik-Korenica, D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, D218 GP Užljebić-Brotnja, D27 Gračac-Zaton Obrovački. Za sav promet zatvorene su D506 Dobroselo-Mazin i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

vlm/lo