Zlato, srebro i četiri pojedinačne nagrade rukometaša RK “Gospić” s turnira 12. Mali Uskok

0

Dječaci rođeni 2014. i djevojčice rođene 2013. i 2014. godine natjecali su se u nedjelju na 12. Rukometnom turniru Mali Uskok u Senju. Rukometašice iz Gospića vratile su se kući s zlatnom medaljom, a u istoj kategoriji najboljom golmanicom proglašena je Rita Orešković, dok je Lara Stručić izabrana u najbolju petorku turnira. Mlađe djevojčice ostvarile su odlične rezultate osvojivši srebrnu medalju, a Mia Grivičić je proglašena najboljom golmanicom, dok je Iva Štimac uvrštena u najbolju petorku turnira.

Dječaci rođeni 2014. godine natjecali su se podijeljeni u dvije ekipe, Gospić 1 i Gospić 2. Druga ekipa je tijekom grupne faze natjecanja ostvarila pet poraza i jednu pobjedu, dok je ekipa Gospić 1 s četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom izborila plasman u polufinale. Nakon poraza u polufinalu, odigrali su utakmicu za treće mjesto protiv Primorske škole rukometa iz Crikvenice, koja je završila izjednačenim rezultatom. Nakon raspucavanja sedmeraca, Gospićka ekipa smjestila se na četvrto mjesto.

Dvije ekipe djevojčica rođenih 2013. godine također su se natjecale pod imenima Gospić 1 i Gospić 2. Ekipa Gospić 2 ostvarila je pet poraza i jedan neriješeni rezultat u grupnoj fazi natjecanja, dok su djevojčice Gospić 1 ostvarile šest pobjeda i izborile plasman u polufinale. Pobjedom u polufinalu slijedio je finalni susret s jakom ekipom ŠR Crikvenica, u kojem su odigrale neriješeno, ali su u realizaciji sedmeraca bile smirenije i bolje te se kući vratile sa zlatnom odličjem.

I djevojčice rođene 2014. godine ostvarile su uspješne rezultate. Prva ekipa ostvarila je četiri pobjede i jedan poraz, dok je druga ekipa ostvarila četiri poraza i jednu pobjedu, ali su obje ekipe izborile plasman u polufinale. Ekipa Gospić 2, nakon poraza u polufinalu, odigrala je utakmicu za treće mjesto protiv ŽRK Vinodol, koju su izgubile rezultatom 2:9, što ih je smjestilo na četvrto mjesto. Ekipa Gospić 1 ostvarila je pobjedu u polufinalu, ali je u finalnom susretu, nažalost, izgubila, osvojivši srebrnu medalju.

Čestitke svim rukometašima i rukometašicama iz RK “Gospić” na izvrsnim rezultatima i osvojenim odličjima na turniru 12. Mali Uskok. Njihov trud, vještine i timski rad doveli su do značajnog uspjeha za klub.

L.O.