14. Moto susret u Svetom Jurju: Bajkeri iz cijelog svijeta uživali u trodnevnom druženju

Udruga Moto racing klub Senj pod pokroviteljstvom Grada Senja i senjske Turističke zajednice, organizirala je 14. Moto susret u Svetom Jurju. Ovaj veliki događaj okupio je goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Italije te iz svih krajeva Hrvatske.

 

Nastavak ispod oglasa

Trodnevni program uključivao je bogatu ponudu jela i pića, različite moto igre, plesačice, tombolu i puno dobre glazbe. Uz grupu Crescendo iz Senja, sudionici su uživali u izvedbama mladog riječkog rock-sastava RI Cover band i Siniše Vuco & Živo blato.

“Susret je započeo s oko 250 motora, ali sa smirenjem bure broj se povećao na oko 400. Posebno smo ponosni na našu moto alku, koja je postala tradicija ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednoj BiH. Ova igra, koja se odvija po pravilima prave alke, uključuje vozača i suvozača koji voze minimalnom brzinom od 40 km/h,” rekao je tajnik Kluba, Jure Miškulin.

Besplatno kampiranje je bilo osigurano za sve sudionike, a smještajni kapaciteti u Svetom Jurju su bili popunjeni. Moto susret se zaključio podjelom besplatnog graha te ispraćajem sudionika uz želje za sigurnim povratkom kućama.

Moto racing klub Senj redovito sudjeluje i u humanitarnim akcijama, pružajući pomoć ugroženim obiteljima u Senju i šire.

“Nakon svakog susreta, obavezno doniramo obitelj u potrebi. Svaki od naših 35 članova zna obitelj kojoj je pomoć potrebna, a mi zajednički odlučujemo kojoj je u tom trenutku pomoć najpotrebnija,” naglasio je Miškulin.

Ovaj događaj ponovno je dokazao snagu i solidarnost moto zajednice, dok je Moto racing klub Senj osigurao svoju budućnost kroz mlade nasljednike.

L.O.