24-satni nadzor alkoholiziranosti i droga na području Policijske uprave ličko-senjske

0

U skladu s planom aktivnosti ROADPOL, Policijska uprava ličko-senjska provest će 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranje vozača na droge u cestovnom prometu. Ova akcija započet će 21. lipnja u 7.00 sati i trajat će do 22. lipnja u 7.00 sati.

Kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga te upravljanja vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječu na sigurnost u prometu. Ovakve akcije nužne su kako bi se ne samo kažnjavali vozači pod utjecajem alkohola i droga, već i utjecalo na svijest vozača o opasnostima takvog ponašanja. Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili droga može izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Građani imaju mogućnost predložiti mjesta na kojima će se provoditi alkotestiranje i testiranje na droge. Svoje prijedloge mogu dostaviti do utorka, 11. lipnja 2024. godine, na adresu elektroničke pošte licko-senjska@policija.hr. Prikupljene prijedloge policija će analizirati te sukladno vlastitim procjenama odabrati lokacije na kojima će se provoditi nadzor.

Ovim putem pozivaju se svi građani da se uključe i pomognu u stvaranju sigurnijeg prometnog okruženja.

L.O.