25 Plitvički maraton: Pobijedio Mađar Thomas Thot

Nikad nije bilo više trkača na Plitvičkom maratonu koji je prvi održan još 18. listopada 1981. godine sa samo 165 domaćih maratonaca. Zbog velikog interesa, čak 40 posto više od prošlogodišnjeg koji je do sada bio rekordan – javlja Večernji list.

PLITVIČKA JEZERA – Nakon nekoliko kišovitih dana jučer je konačno svanuo lijep i sunčan dan. Bilo je prohladno, taman za maratonce koji će trčati na Plitvičkim jezerima svoj 25.-ti maraton. Kao nikada do sada danas je bilo prijavljeno čak 1689 trkača iz Hrvatske i još dvadeset zemalja iz cijeloga svijeta. Nikad nije bilo više trkača na Plitvičkom maratonu koji je prvi održan još 18. listopada 1981. godine sa samo 165 domaćih maratonaca. Zbog velikog interesa, čak 40 posto više od prošlogodišnjeg koji je do sada bio rekordan, kasnilo se sa startom desetak minuta.

Nastavak ispod oglasa

Današnji maraton zajednički su otvorili veleposlanik Japana u RH Yoshio Tamura i Branislav Šutić, ravnatelj NP Plitvička jezera. Za desetak minuta nakon starta prvi se vratio Slovenac Boris Zupet koji je trčao na najkraćoj stazi, onoj od pet kilometara.

Za pobjednika na pravoj, maratonskoj stazi od 42 kilometra, trebalo je malo duže pričekati. Posljednjih nekoliko kilometara vodio je Mađar Tomas Thot, koji je prošle godine bio drugi, a pobijedio je 2007. godine. Po našoj snimci Thot je ove godine imao vrijeme od 2:31:23 sata to je nešto lošije od rekorda koji još uvijek drži Talijan Zenucchi od 2:28:26 iz 2002. godine.

Večernji.hr