5,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava stiže u Općinu Brinje

0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1.”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”

Ukupni iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju iznosi 472.000.000,00 kn što je omogućilo financiranje ukupno 102 projekta na nivou Republike Hrvatske.

Oglas

Iz Ličko-senjske županije uspješni prijavitelji dolaze s područja općine Brinje i općine Donji Lapac te iz grada Otočca.

Općina Brinje se na navedeni natječaj prijavila sa 2 projektna prijedloga te su odobrene potpore u sljedećim iznosima:

za rekonstrukciju i opremanje Vatrogasnog doma Brinje (nositelj – DVD Brinje) odobrena je potpora u iznosu od 2.983.915,57 kn te za rekonstrukciju stare općinske zgrade i njenu prenamjenu u Kulturni centar (nositelj – Općina Brinje) odobren je iznos potpore od 2.562.088,97 kn.

U skorašnje vrijeme se očekuje potpisivanje ugovora s Agencijom za 5,5 miijuna kuna bespovratnih sredstava te zatim početak postupka javne nabave i izvođenja radova na objektima.

L.O./A.M.