9. Božićni sajam u Otočcu

Danas je u gradskoj športskoj dvorani u Otočcu, u organizaciji TZ Grada Otočca otvoren 9. Božićni sajam – Advent u Gackoj.
Na otvorenju sajma nazočili su zamjenik župna Ličko senjskog Sanjin Rukavina, zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, savjetnik gradonačelnika Milan Tomaić, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević.
Nazočne je u ime supokrovitelja pozdravio Josip Brajković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, kazavši da se nastavlja tradicija sajma, u stvari onoga kojega je odredila još Marija Terezija u 18. stoljeću.
Zamjenik župana ličko senjskog Sanjin Rukavina istaknuo je zadovoljstvo nastavljanjem jedne duge tradicije poglavito jer je riječ o manifestaciji koja spaja ljude, čini poticaj na razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta, te čini blagdanske trenutke radosnijim i potpunijim.
Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković otvorio je sajam te čestitao svima nazočnima koji su došli predstaviti svoje proizvode.
„Naravno da ničega ovoga ne bi bilo da nije vas izlagača, vas obrtnika. Nastojimo da svake godine to bude bolje i na većem nivou, bez obzira na teške trenutke. Grad Otočac trudi se da svim udrugama pa i obrtnicima stvori uvijete i pomogne financijskim sredstvima kako bi napredovali i razvijali se. Ove smo godine donijeli proračun za sljedeću godinu koji je toliko perspektivan i razvojan za što se očekuju veliki rezultati u 2016. godini“ – kazao je Nenad Janković.
„Na sajmu se predstavlja 52 izlagača od kojih i 3 izlagača iz Unsko sanskog kantona. Tu su i predstavnici policije sa svojom akcijom „Mir i dobro“, Blaženka Eror Matić sa svojom humanitarnom organizacijom, LAG, jednostavno smo zadovoljni i sretni ovako velikim odazivom, kazala je dir. TZ Grada Otočca Mladenka Orešković.
Msgr. Tomislav Šporčić održao službu riječi i blagoslovio sve nazočne.
U sklopu Božićnog sajma tijekom subote i nedjelje bit će upriličen i bogati kulturno umjetnički program sa nastupima brojnih KUD-ova i pojedinaca, od kojih i „Tea i Jan“.
D.P.