U gospićkoj katedrali zaređeni novi svećenici

0

Tijekom svečanog misnog slavlja u katedrali Navještenja blažene djevice Marije  u Gospiću danas je biskup gospićko-senjski Zdenko Križić zaredio je za svećenike Gospićko-senjske biskupije trojicu kandidata: Brunu Lovakovića, iz župe  Našašća Sv. Križa Trnava, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Igora, Lulića iz župe  Kraljice Svete Krunice u Zagrebu i Domagoja Tujmera,  župe Bl. Alojzija Stepinca, Trnjanska Savica. Koncelebrirali su biskup u miru Mile Bogović, župnici ređenika vlč. Ivan Stipić, vlč. Anton Vukmanić i mladomisnik iz Domagojeve župe vlč. Marko Dominić, generalni vikar mons. Marinko Miličević, kancelar i tajnik preč. Mišel Grgurić, župnik gospićki, preč Mario Vazgeč, ekonom preč. Nikola Turkalj, a  asistirali su bogoslovi, posluživali ministranti. Ceremonijari bili su preč. Mišel Grgurić i vlč. Nikola Prša.  Biskup Križić je citirao papu Franju:

-Svećenik može postići 2-3 doktorata, ali ako ne zna nositi Isusov križ, doktorati ništa ne koriste. … Svećenik s kojim Crkva može računati jest onaj koji se približio ognju i dopustio da mu vatra spali ambicije karijere i moći.

Biskup Križić pozvao je današnje ređenike: „Draga braćo novoređenici Bruno, Igore i Dominiče! Čuli smo kako Isus veli učenicima: „Niste vi izabrali mene, nego sam ja vas izabrao i odredio vas da idete i rodite rod i da vaš rod ostane“. 

L.O.