Značajni problemi u vodoopskrbi Brinja

0

Dosadašnji dio godine imao je vrlo povoljnu hidrološku situaciju. Izostalo je dugo i sušno ljeto kada je prijašnjih godina veći dio Like bio bez oborina pa se iz kaptaža gotovo vadila „zadnja kap vode“. Zbog ove rano-jesenske suše problemi u vodo-opskrbi su posebno izraženi na području Brinja. Pojasnila nam je to direktorica poduzeća „Vodovod“ d.o.o. iz Brinja Ruža Blažanin.

-Na našem širem području veći problemi s vodo opskrbom potrošača nastali su zadnjih dana. Suša je unatrag nekoliko  tjedana neprekidno trajala pa glavni izvor Žižić sada radi na pola kapaciteta. Slično je i sa ostalim izvorištima na širem području Općine Brinje. I ta vrela jedva funkcioniraju. Osim ovog problema, prošloga tjedna imali smo puknuće glavnog cjevovoda , ali su naše ekipe taj kvar ubrzo sanirale, rekla nam je direktorica Vodovoda Ruža Blažanin.

Oglas

Vremenske prognoze su do konca tjedna optimistične po pitanju oborina. Treba vjerovati da će tako i biti jer bi se u protivnom Brinju pridružila mnogi dijelovi Like čije su kaptaže pri koncu izdašnosti.

M.S.