Prva pričest u Karlobag

0

Na svetkovinu DUHOVA u župi sv. Karlo Boromejski svečano je proslavljena Prva sveta pričest na kojoj je bilo četiri prvopričesnika: Ante Gazić, Marijan Matijević, Tin Ivančan i Valentina Čavlović.

Svetu misu je slavio župnik fra Josip Grivić uz pratnju dječjeg zbora na čelu vjeroučiteljice Danijele Klepić i učiteljice Vere Jelinić OŠ Karlobag. U ispunjenoj crkvi vjernika pridružili su im se roditelji prvopričesnika, njihovi kumovi i rodbina. Prva sveta pričest je svečanost najveće radosti što ju je Bog za sve nas učinio i kršćanski je sveti sakrament. To je poseban doživljaj za svakog prvopričesnika, to je prvi bliski susret sa Isusom preko pričesti u kojoj primamo njegovo sveto tijelo.

Prvopričesnici su na oltar prinijeli darove: kruh (rad i muku naših očeva i majki), vino (sve svoje talente, uspjehe i neuspjehe u životu), Bibliju ( tvoju riječ koja nas vodi sigurnim putem prema tebi) i križ (zahvalnost za tvoju ljubav prema nama).

Na kraju mise prvopričesnici su izrekli zahvalu roditeljima:

Kako vas je lijepo vidjeti,
roditelji naši mili,
kad vam lice suza teče,
ne od tuge, već od sreće!
Hvala ti o draga majko za sve dobro
što si meni dala,
bit ću svima svjetlo,
znamen, zato ti od srca hvala!
Sva se crkva danas bijeli
dar ste srca prinijeli,
hvala majko, hvala oče,
što ste Krista slijedili.
A ti, oče, sretan budi
jer je milo dijete tvoje
primilo Krista – svjetlo živo
u prečistio srce svoje.

LO

Prvopričesnici su pozvani tijekom mjeseca svibnja dolaziti na svibanjske pobožnosti moleći svetu krunicu i kod svete mise hraniti se Kruhom života! Molimo za naše prvopričesnike!